
Składniki
200 gramów
null
0.5 szklanki
250 gramów
null
5 sztuk
10 łyżek
4 łyżki
1 pęczek
3 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło pokrój, dodaj mąkę i wbij jajka oraz dodaj szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj i wyrób ciasto. Wstaw na 30 minut do lodówki.
Krok 2
Boczek i grzyby pokrój w kostkę.
Krok 3
Ser żółty zetrzyj na tarce i wymieszaj go z jajkami oraz śmietaną. Dopraw do smaku.
Krok 4
Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj. Przełóż do formy. Ponakłuwaj widelcem i ułóż grzyby i boczek.
Krok 5
Zalej całość sosem śmietanowym i dodaj posiekany szczypiorek.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i piecz przez 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej