
Składniki
500 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
0.3 szklanki
0.5 szklanki
0.5 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
250 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój na kawałeczki.
Krok 2
Do jabłek dodaj rodzynki oraz posiekane orzechy.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z cynamonem, cukrem oraz gałką muszkatołową i dodaj do jabłek.
Krok 4
Na cieście na spring rolls układaj jabłka oraz łyżkę Mascarpone. Ciasto zawijaj tak jak krokiety. Brzegi zwilż wodą i sklej.
Krok 5
Roladki wrzucać na rozgrzany głęboki olej i smaż przez ok. 4-5 minut, aby były złote. Po usmażeniu odsącz z tłuszczu.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej