Strudelki z jabłkami po kanadyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Strudelki z jabłkami po kanadyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

0.3 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój na kawałeczki.

Krok 2

Do jabłek dodaj rodzynki oraz posiekane orzechy.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z cynamonem, cukrem oraz gałką muszkatołową i dodaj do jabłek.

Krok 4

Na cieście na spring rolls układaj jabłka oraz łyżkę Mascarpone. Ciasto zawijaj tak jak krokiety. Brzegi zwilż wodą i sklej.

Krok 5

Roladki wrzucać na rozgrzany głęboki olej i smaż przez ok. 4-5 minut, aby były złote. Po usmażeniu odsącz z tłuszczu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Strudelki z jabłkami po kanadyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Muffinki a la pizza - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej