PRZEPISY.PL
Żeberka w sosie z cebulą  - autor: Grażyna Molak

Żeberka w sosie z cebulą

  • 90
  • 5
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • Krok 1

    Zrobić marynatę z połowy oleju, miodu, przyprawy do żeberek. Żeberka pociąć na porcje . Natrzeć marynatą i zostawić na noc w lodówce .
  • Krok 2

    Cebule pokroić w piórka.
  • Krok 3

    Rozgrzać resztę oleju i obsmażyć na nim żeberka z obu stron. Przełożyć do szerokiego garnka . Dosypać cebulę. Zalać wodą tak by zakryła mięso. Wrzucić Bulionetkę i dusić aż mięso będzie odchodziło od kości a sos zagęści się rozgotowaną cebulą . Powinno zostać ok. 1.2 litra sosu. Zagęścić sos zasmażką błyskawiczną .
  • Krok 4

    Podawać z kaszą gryczaną gotowaną na sypko i kiszonymi ogórkami ( lub korniszonami)

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do żeberek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

57
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
53
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
64
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
139
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie