Ziemniaczana masala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana masala

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, pomidory skrój drobno, chilli drobno pokrój.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach a następnie rozgnieć i odstaw.

Krok 3

Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć na nią gorczycę, kmin, ciecierzycę, soczewicę, połówki chili oraz liście curry.

Krok 5

Dodaj szklankę wody i kurkumę. Dopraw przyprawą Knorr. Przykryj patelnię i duś wszystko przez 5 minut.

Krok 6

Teraz wsyp ziemniaki i groszek i gotuj to przez 2 minuty nieustannie mieszając. Posyp kolendrą zaraz przed podaniem potrawy.

Krok 4

Kiedy gorczyca zacznie strzelać dodaj imbir, zielone chili, pomidory oraz cebulę. Podgrzewaj przez parę minut.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lekka botwinka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej