
Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pomidory skrój drobno, chilli drobno pokrój.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w mundurkach a następnie rozgnieć i odstaw.
Krok 3
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć na nią gorczycę, kmin, ciecierzycę, soczewicę, połówki chili oraz liście curry.
Krok 5
Dodaj szklankę wody i kurkumę. Dopraw przyprawą Knorr. Przykryj patelnię i duś wszystko przez 5 minut.
Krok 6
Teraz wsyp ziemniaki i groszek i gotuj to przez 2 minuty nieustannie mieszając. Posyp kolendrą zaraz przed podaniem potrawy.
Krok 4
Kiedy gorczyca zacznie strzelać dodaj imbir, zielone chili, pomidory oraz cebulę. Podgrzewaj przez parę minut.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej