Ziemniaczana masala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana masala

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, pomidory skrój drobno, chilli drobno pokrój.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach a następnie rozgnieć i odstaw.

Krok 3

Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć na nią gorczycę, kmin, ciecierzycę, soczewicę, połówki chili oraz liście curry.

Krok 5

Dodaj szklankę wody i kurkumę. Dopraw przyprawą Knorr. Przykryj patelnię i duś wszystko przez 5 minut.

Krok 6

Teraz wsyp ziemniaki i groszek i gotuj to przez 2 minuty nieustannie mieszając. Posyp kolendrą zaraz przed podaniem potrawy.

Krok 4

Kiedy gorczyca zacznie strzelać dodaj imbir, zielone chili, pomidory oraz cebulę. Podgrzewaj przez parę minut.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana masala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej