
Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pomidory skrój drobno, chilli drobno pokrój.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w mundurkach a następnie rozgnieć i odstaw.
Krok 3
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć na nią gorczycę, kmin, ciecierzycę, soczewicę, połówki chili oraz liście curry.
Krok 5
Dodaj szklankę wody i kurkumę. Dopraw przyprawą Knorr. Przykryj patelnię i duś wszystko przez 5 minut.
Krok 6
Teraz wsyp ziemniaki i groszek i gotuj to przez 2 minuty nieustannie mieszając. Posyp kolendrą zaraz przed podaniem potrawy.
Krok 4
Kiedy gorczyca zacznie strzelać dodaj imbir, zielone chili, pomidory oraz cebulę. Podgrzewaj przez parę minut.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























