
Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pomidory skrój drobno, chilli drobno pokrój.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w mundurkach a następnie rozgnieć i odstaw.
Krok 3
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć na nią gorczycę, kmin, ciecierzycę, soczewicę, połówki chili oraz liście curry.
Krok 5
Dodaj szklankę wody i kurkumę. Dopraw przyprawą Knorr. Przykryj patelnię i duś wszystko przez 5 minut.
Krok 6
Teraz wsyp ziemniaki i groszek i gotuj to przez 2 minuty nieustannie mieszając. Posyp kolendrą zaraz przed podaniem potrawy.
Krok 4
Kiedy gorczyca zacznie strzelać dodaj imbir, zielone chili, pomidory oraz cebulę. Podgrzewaj przez parę minut.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej