
Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
3 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, pomidory skrój drobno, chilli drobno pokrój.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w mundurkach a następnie rozgnieć i odstaw.
Krok 3
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć na nią gorczycę, kmin, ciecierzycę, soczewicę, połówki chili oraz liście curry.
Krok 5
Dodaj szklankę wody i kurkumę. Dopraw przyprawą Knorr. Przykryj patelnię i duś wszystko przez 5 minut.
Krok 6
Teraz wsyp ziemniaki i groszek i gotuj to przez 2 minuty nieustannie mieszając. Posyp kolendrą zaraz przed podaniem potrawy.
Krok 4
Kiedy gorczyca zacznie strzelać dodaj imbir, zielone chili, pomidory oraz cebulę. Podgrzewaj przez parę minut.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej