Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

45 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli . Po ugotowaniu mieszamy ja z łyżeczką masła ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem .Odstawiamy nakrywamy żeby nie ostygła.

Krok 2

Mięso myjemy i kroimy w drobna kosteczkę . Smażymy je na oleju z obu stron .Dodajemy wyciśnięty czosnek i słodka sproszkowaną paprykę .Mieszamy .Dodajemy pokrojona cebulę .Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię Następnie mięso podlewamy 1/2 szklanki rosołu i dusimy ok 30min . Gdy mięso robi się miękkie dolewamy Fix Gulasz Knorr wymieszany w szklance wody . Dusimy jeszcze kilka minut .

Krok 3

Gulasz podajemy z kaszą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej