Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

45 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli . Po ugotowaniu mieszamy ja z łyżeczką masła ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem .Odstawiamy nakrywamy żeby nie ostygła.

Krok 2

Mięso myjemy i kroimy w drobna kosteczkę . Smażymy je na oleju z obu stron .Dodajemy wyciśnięty czosnek i słodka sproszkowaną paprykę .Mieszamy .Dodajemy pokrojona cebulę .Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię Następnie mięso podlewamy 1/2 szklanki rosołu i dusimy ok 30min . Gdy mięso robi się miękkie dolewamy Fix Gulasz Knorr wymieszany w szklance wody . Dusimy jeszcze kilka minut .

Krok 3

Gulasz podajemy z kaszą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej