
Składniki
45 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli . Po ugotowaniu mieszamy ja z łyżeczką masła ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem .Odstawiamy nakrywamy żeby nie ostygła.
Krok 2
Mięso myjemy i kroimy w drobna kosteczkę . Smażymy je na oleju z obu stron .Dodajemy wyciśnięty czosnek i słodka sproszkowaną paprykę .Mieszamy .Dodajemy pokrojona cebulę .Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię Następnie mięso podlewamy 1/2 szklanki rosołu i dusimy ok 30min . Gdy mięso robi się miękkie dolewamy Fix Gulasz Knorr wymieszany w szklance wody . Dusimy jeszcze kilka minut .
Krok 3
Gulasz podajemy z kaszą
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej