Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

45 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli . Po ugotowaniu mieszamy ja z łyżeczką masła ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem .Odstawiamy nakrywamy żeby nie ostygła.

Krok 2

Mięso myjemy i kroimy w drobna kosteczkę . Smażymy je na oleju z obu stron .Dodajemy wyciśnięty czosnek i słodka sproszkowaną paprykę .Mieszamy .Dodajemy pokrojona cebulę .Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię Następnie mięso podlewamy 1/2 szklanki rosołu i dusimy ok 30min . Gdy mięso robi się miękkie dolewamy Fix Gulasz Knorr wymieszany w szklance wody . Dusimy jeszcze kilka minut .

Krok 3

Gulasz podajemy z kaszą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej