Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

45 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli . Po ugotowaniu mieszamy ja z łyżeczką masła ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem .Odstawiamy nakrywamy żeby nie ostygła.

Krok 2

Mięso myjemy i kroimy w drobna kosteczkę . Smażymy je na oleju z obu stron .Dodajemy wyciśnięty czosnek i słodka sproszkowaną paprykę .Mieszamy .Dodajemy pokrojona cebulę .Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię Następnie mięso podlewamy 1/2 szklanki rosołu i dusimy ok 30min . Gdy mięso robi się miękkie dolewamy Fix Gulasz Knorr wymieszany w szklance wody . Dusimy jeszcze kilka minut .

Krok 3

Gulasz podajemy z kaszą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej