Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

45 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli . Po ugotowaniu mieszamy ja z łyżeczką masła ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem .Odstawiamy nakrywamy żeby nie ostygła.

Krok 2

Mięso myjemy i kroimy w drobna kosteczkę . Smażymy je na oleju z obu stron .Dodajemy wyciśnięty czosnek i słodka sproszkowaną paprykę .Mieszamy .Dodajemy pokrojona cebulę .Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię Następnie mięso podlewamy 1/2 szklanki rosołu i dusimy ok 30min . Gdy mięso robi się miękkie dolewamy Fix Gulasz Knorr wymieszany w szklance wody . Dusimy jeszcze kilka minut .

Krok 3

Gulasz podajemy z kaszą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej