Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

6 sztuk

1 łyżka

200 gramów

3 łyżeczki

2 łyżeczki

1 szklanka

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dobrze umyj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Po odsączeniu przelej zimną wodą. Obierz ze skórki i pokrój w plastry.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w krążki.

Krok 3

Wędzony boczek pokrój w kostkę i usmaż na patelni.

Krok 4

Zdejmij boczek i na pozostałym tłuszczu podsmaż cebulę. W garnku roztop 3 łyżki masła dodaj mąkę i przygotuj zasmażkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana zapiekanka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej