
Składniki
8 sztuk
6 sztuk
1 łyżka
200 gramów
3 łyżeczki
2 łyżeczki
1 szklanka
3 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
1 szklanka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dobrze umyj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Po odsączeniu przelej zimną wodą. Obierz ze skórki i pokrój w plastry.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w krążki.
Krok 3
Wędzony boczek pokrój w kostkę i usmaż na patelni.
Krok 4
Zdejmij boczek i na pozostałym tłuszczu podsmaż cebulę. W garnku roztop 3 łyżki masła dodaj mąkę i przygotuj zasmażkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej