
Składniki
8 sztuk
6 sztuk
1 łyżka
200 gramów
3 łyżeczki
2 łyżeczki
1 szklanka
3 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
1 szklanka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dobrze umyj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Po odsączeniu przelej zimną wodą. Obierz ze skórki i pokrój w plastry.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w krążki.
Krok 3
Wędzony boczek pokrój w kostkę i usmaż na patelni.
Krok 4
Zdejmij boczek i na pozostałym tłuszczu podsmaż cebulę. W garnku roztop 3 łyżki masła dodaj mąkę i przygotuj zasmażkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej