
Składniki
12 sztuk
20 gramów
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w łupinach na półmiękko, obierz i przepuść przez maszynkę.
Krok 4
Masę ziemniaczaną dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.
Krok 2
Grzyby namocz w 3 szklankach zimnej wody na 3 godziny. Następnie ugotuj je w tej samej wodzie.
Krok 3
Ugotowane grzyby drobno pokrój, obsmaż na patelni i dodaj do ziemniaków.
Krok 5
Dodaj jajko i wymieszaj by powstałe jednolite ciasto.
Krok 6
Ciasto rozwałkuj i krój pasma na grzanki.
Krok 7
Smaż na maśle i podawaj z Sosem w słoiku Śmietanowo-grzybowym Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























