Ziemniaczane grzanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane grzanki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

20 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w łupinach na półmiękko, obierz i przepuść przez maszynkę.

Krok 4

Masę ziemniaczaną dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.

Krok 2

Grzyby namocz w 3 szklankach zimnej wody na 3 godziny. Następnie ugotuj je w tej samej wodzie.

Krok 3

Ugotowane grzyby drobno pokrój, obsmaż na patelni i dodaj do ziemniaków.

Krok 5

Dodaj jajko i wymieszaj by powstałe jednolite ciasto.

Krok 6

Ciasto rozwałkuj i krój pasma na grzanki.

Krok 7

Smaż na maśle i podawaj z Sosem w słoiku Śmietanowo-grzybowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej