Ziemniaczane grzanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane grzanki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

20 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w łupinach na półmiękko, obierz i przepuść przez maszynkę.

Krok 4

Masę ziemniaczaną dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.

Krok 2

Grzyby namocz w 3 szklankach zimnej wody na 3 godziny. Następnie ugotuj je w tej samej wodzie.

Krok 3

Ugotowane grzyby drobno pokrój, obsmaż na patelni i dodaj do ziemniaków.

Krok 5

Dodaj jajko i wymieszaj by powstałe jednolite ciasto.

Krok 6

Ciasto rozwałkuj i krój pasma na grzanki.

Krok 7

Smaż na maśle i podawaj z Sosem w słoiku Śmietanowo-grzybowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej