Ziemniaczane grzanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane grzanki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

20 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w łupinach na półmiękko, obierz i przepuść przez maszynkę.

Krok 4

Masę ziemniaczaną dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.

Krok 2

Grzyby namocz w 3 szklankach zimnej wody na 3 godziny. Następnie ugotuj je w tej samej wodzie.

Krok 3

Ugotowane grzyby drobno pokrój, obsmaż na patelni i dodaj do ziemniaków.

Krok 5

Dodaj jajko i wymieszaj by powstałe jednolite ciasto.

Krok 6

Ciasto rozwałkuj i krój pasma na grzanki.

Krok 7

Smaż na maśle i podawaj z Sosem w słoiku Śmietanowo-grzybowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane grzanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej