
Składniki
600 gramów
3 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz ze skórki i ugotuj. Następnie odłóż je na bok, by lekko przestygły.
Krok 2
Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i śmietaną, dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Pomidory umyj, zdejmij z nich skórkę i pokrój drobno. Paprykę pokrój na małą kostkę, szczypiorek posiekaj. Następnie połącz pokrojone warzywa z bazą sosu i dokładnie wymieszaj.Ziemniaki polej sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej