Ziemniaki w sosie warzywnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w sosie warzywnym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz ze skórki i ugotuj. Następnie odłóż je na bok, by lekko przestygły.

Krok 2

Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i śmietaną, dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Pomidory umyj, zdejmij z nich skórkę i pokrój drobno. Paprykę pokrój na małą kostkę, szczypiorek posiekaj. Następnie połącz pokrojone warzywa z bazą sosu i dokładnie wymieszaj.Ziemniaki polej sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w sosie warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w sosie warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w sosie warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w sosie warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w sosie warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w sosie warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w sosie warzywnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w sosie warzywnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej