
Składniki
1 sztuka
null szczypt
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w rondelku 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Drobno posiekaj cebulę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę i cukier.
Krok 3
Wlej bulion warzywny i zagęść wszystko Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr. Gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Krok 4
W misce roztrzep jajka i wlej je powoli do gotującej się zupy. Gotuj do momentu aż białka zaczną się ścinać. Wlej około łyżki octu i tuż przed podaniem zupy zapraw ją z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej