Zupa jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jajeczna

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w rondelku 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Drobno posiekaj cebulę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę i cukier.

Krok 3

Wlej bulion warzywny i zagęść wszystko Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr. Gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.

Krok 4

W misce roztrzep jajka i wlej je powoli do gotującej się zupy. Gotuj do momentu aż białka zaczną się ścinać. Wlej około łyżki octu i tuż przed podaniem zupy zapraw ją z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej