Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
4 łyżki
null szczypt
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w rondelku 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Drobno posiekaj cebulę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę i cukier.
Krok 3
Wlej bulion warzywny i zagęść wszystko Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr. Gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Krok 4
W misce roztrzep jajka i wlej je powoli do gotującej się zupy. Gotuj do momentu aż białka zaczną się ścinać. Wlej około łyżki octu i tuż przed podaniem zupy zapraw ją z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej