Zupa jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jajeczna

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

null szczypt

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w rondelku 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Drobno posiekaj cebulę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę i cukier.

Krok 3

Wlej bulion warzywny i zagęść wszystko Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr. Gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.

Krok 4

W misce roztrzep jajka i wlej je powoli do gotującej się zupy. Gotuj do momentu aż białka zaczną się ścinać. Wlej około łyżki octu i tuż przed podaniem zupy zapraw ją z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej