
Składniki
1 sztuka
null szczypt
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w rondelku 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Drobno posiekaj cebulę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę i cukier.
Krok 3
Wlej bulion warzywny i zagęść wszystko Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr. Gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Krok 4
W misce roztrzep jajka i wlej je powoli do gotującej się zupy. Gotuj do momentu aż białka zaczną się ścinać. Wlej około łyżki octu i tuż przed podaniem zupy zapraw ją z kwaśną śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej