Zupa jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jajeczna

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w rondelku 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Drobno posiekaj cebulę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę i cukier.

Krok 3

Wlej bulion warzywny i zagęść wszystko Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr. Gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.

Krok 4

W misce roztrzep jajka i wlej je powoli do gotującej się zupy. Gotuj do momentu aż białka zaczną się ścinać. Wlej około łyżki octu i tuż przed podaniem zupy zapraw ją z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej