Zupa jajeczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jajeczna

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

4 łyżki

null szczypt

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w rondelku 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Drobno posiekaj cebulę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę i cukier.

Krok 3

Wlej bulion warzywny i zagęść wszystko Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr. Gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.

Krok 4

W misce roztrzep jajka i wlej je powoli do gotującej się zupy. Gotuj do momentu aż białka zaczną się ścinać. Wlej około łyżki octu i tuż przed podaniem zupy zapraw ją z kwaśną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jajeczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej