Zupa ryżowa z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ryżowa z jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

null

null

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1.5 szklanki

5 szklanek

1 łyżka

50 gramów

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę i czosnek przeciśnięty przez praskę smażyć około 4 minut na rozgrzanym w woku oleju.

Krok 2

Dodać cebulkę pokrojoną w talarki, imbir, pokrojone w kostkę chili i zalać bulionem Knorr. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając.

Krok 3

Dodać ryż, zmniejszyć ogień i gotować 3 minuty. Dodać sos rybny, doprawić solą i pieprzem.

Krok 4

Delikatnie wbić jajka i gotować na bardzo małym ogniu około 4 minuty. Zupę rozlać do miseczek tak, aby w każdej był kawałek jajka. Posypać kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej