
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
null
null
5 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
1.5 szklanki
5 szklanek
1 łyżka
50 gramów
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę i czosnek przeciśnięty przez praskę smażyć około 4 minut na rozgrzanym w woku oleju.
Krok 2
Dodać cebulkę pokrojoną w talarki, imbir, pokrojone w kostkę chili i zalać bulionem Knorr. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając.
Krok 3
Dodać ryż, zmniejszyć ogień i gotować 3 minuty. Dodać sos rybny, doprawić solą i pieprzem.
Krok 4
Delikatnie wbić jajka i gotować na bardzo małym ogniu około 4 minuty. Zupę rozlać do miseczek tak, aby w każdej był kawałek jajka. Posypać kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej