Zupa ryżowa z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ryżowa z jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

null

null

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1.5 szklanki

5 szklanek

1 łyżka

50 gramów

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę i czosnek przeciśnięty przez praskę smażyć około 4 minut na rozgrzanym w woku oleju.

Krok 2

Dodać cebulkę pokrojoną w talarki, imbir, pokrojone w kostkę chili i zalać bulionem Knorr. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając.

Krok 3

Dodać ryż, zmniejszyć ogień i gotować 3 minuty. Dodać sos rybny, doprawić solą i pieprzem.

Krok 4

Delikatnie wbić jajka i gotować na bardzo małym ogniu około 4 minuty. Zupę rozlać do miseczek tak, aby w każdej był kawałek jajka. Posypać kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej