Zupa ryżowa z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ryżowa z jajkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

null

null

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1.5 szklanki

5 szklanek

1 łyżka

50 gramów

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę i czosnek przeciśnięty przez praskę smażyć około 4 minut na rozgrzanym w woku oleju.

Krok 2

Dodać cebulkę pokrojoną w talarki, imbir, pokrojone w kostkę chili i zalać bulionem Knorr. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając.

Krok 3

Dodać ryż, zmniejszyć ogień i gotować 3 minuty. Dodać sos rybny, doprawić solą i pieprzem.

Krok 4

Delikatnie wbić jajka i gotować na bardzo małym ogniu około 4 minuty. Zupę rozlać do miseczek tak, aby w każdej był kawałek jajka. Posypać kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ryżowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej