
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
null
null
5 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
1.5 szklanki
5 szklanek
1 łyżka
50 gramów
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę i czosnek przeciśnięty przez praskę smażyć około 4 minut na rozgrzanym w woku oleju.
Krok 2
Dodać cebulkę pokrojoną w talarki, imbir, pokrojone w kostkę chili i zalać bulionem Knorr. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając.
Krok 3
Dodać ryż, zmniejszyć ogień i gotować 3 minuty. Dodać sos rybny, doprawić solą i pieprzem.
Krok 4
Delikatnie wbić jajka i gotować na bardzo małym ogniu około 4 minuty. Zupę rozlać do miseczek tak, aby w każdej był kawałek jajka. Posypać kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej