
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
null
null
5 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
1.5 szklanki
5 szklanek
1 łyżka
50 gramów
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę i czosnek przeciśnięty przez praskę smażyć około 4 minut na rozgrzanym w woku oleju.
Krok 2
Dodać cebulkę pokrojoną w talarki, imbir, pokrojone w kostkę chili i zalać bulionem Knorr. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając.
Krok 3
Dodać ryż, zmniejszyć ogień i gotować 3 minuty. Dodać sos rybny, doprawić solą i pieprzem.
Krok 4
Delikatnie wbić jajka i gotować na bardzo małym ogniu około 4 minuty. Zupę rozlać do miseczek tak, aby w każdej był kawałek jajka. Posypać kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej