Zupa z kukurydzy i boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kukurydzy i boczku

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać, posiekać drobno. Seler obrać pokroić w plasterki. Boczek pokroić w kosteczkę i usmażyć na suchej patelni na chrupko. Dodać do niego cebulę i seler. Smażyć aż warzywa będą miękkie.

Krok 2

Kosteczkę knorra zalać wrzątkiem i zrobić wywar. Do wywaru dodać odcedzoną kukurydzę, wlać boczek z warzywami, sol, pieprz do smaku. Gotować ok 10 minut.

Krok 3

Na koniec wlać śmietanke i posiekaną natkę pietruszki.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej