Zupa z kukurydzy i boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kukurydzy i boczku

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać, posiekać drobno. Seler obrać pokroić w plasterki. Boczek pokroić w kosteczkę i usmażyć na suchej patelni na chrupko. Dodać do niego cebulę i seler. Smażyć aż warzywa będą miękkie.

Krok 2

Kosteczkę knorra zalać wrzątkiem i zrobić wywar. Do wywaru dodać odcedzoną kukurydzę, wlać boczek z warzywami, sol, pieprz do smaku. Gotować ok 10 minut.

Krok 3

Na koniec wlać śmietanke i posiekaną natkę pietruszki.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa z zielonego groszku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej