Zupa z kukurydzy i boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kukurydzy i boczku

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać, posiekać drobno. Seler obrać pokroić w plasterki. Boczek pokroić w kosteczkę i usmażyć na suchej patelni na chrupko. Dodać do niego cebulę i seler. Smażyć aż warzywa będą miękkie.

Krok 2

Kosteczkę knorra zalać wrzątkiem i zrobić wywar. Do wywaru dodać odcedzoną kukurydzę, wlać boczek z warzywami, sol, pieprz do smaku. Gotować ok 10 minut.

Krok 3

Na koniec wlać śmietanke i posiekaną natkę pietruszki.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kukurydzy i boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej