
Składniki
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obrać, posiekać drobno. Seler obrać pokroić w plasterki. Boczek pokroić w kosteczkę i usmażyć na suchej patelni na chrupko. Dodać do niego cebulę i seler. Smażyć aż warzywa będą miękkie.
Krok 2
Kosteczkę knorra zalać wrzątkiem i zrobić wywar. Do wywaru dodać odcedzoną kukurydzę, wlać boczek z warzywami, sol, pieprz do smaku. Gotować ok 10 minut.
Krok 3
Na koniec wlać śmietanke i posiekaną natkę pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej