Zupa z opieniek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z opieniek

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

100 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

2 litry

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opieńki oczyszczamy, myjemy. Do zupy wybieramy ładne, nieduże kapelusze.

Krok 2

Wodę wlewamy do garnka, wrzucamy bulionetkę, Bulion na włoszczyźnie Knorr i gałązkę lubczyku. Dodajemy opieńki i gotujemy ok. 40 minut na małym ogniu.

Krok 3

Następnie dokładamy makaron i gotujemy ok. 10 minut.

Krok 4

Zupę ściągamy z ognia, pomału wlewamy śmietankę, ciągle mieszając. Przyprawiamy do smaku przyprawą w płynie Delikat oraz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz ukraiński
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej