Zupa z opieniek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z opieniek

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

100 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

2 litry

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opieńki oczyszczamy, myjemy. Do zupy wybieramy ładne, nieduże kapelusze.

Krok 2

Wodę wlewamy do garnka, wrzucamy bulionetkę, Bulion na włoszczyźnie Knorr i gałązkę lubczyku. Dodajemy opieńki i gotujemy ok. 40 minut na małym ogniu.

Krok 3

Następnie dokładamy makaron i gotujemy ok. 10 minut.

Krok 4

Zupę ściągamy z ognia, pomału wlewamy śmietankę, ciągle mieszając. Przyprawiamy do smaku przyprawą w płynie Delikat oraz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z opieniek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej