PRZEPISY.PL

Żur wielkanocny

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • kiełbasa biała2 szt
  • Żurek Knorr
    1 opak
  • suszone grzyby30 g
  • ząbki czosnku1 szt
  • śmietana 30%50 units:unit
  • jajka4 szt
  • majeranek2 łyżeczki
  • chrzan1 łyżeczka
    • Krok 1

      Grzyby namocz w szklance gorącej wody, następnie pokrój w paski.
    • Krok 2

      Cebulę i czosnek posiekaj, kiełbasę pokrój w talarki. Jajka ugotuj na twardo.
    • Krok 3

      Cebulę, czosnek i kiełbasę przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj pokrojone grzyby. Oprósz majerankiem, smaż jeszcze chwilę a następnie zalej wywarem z moczenia grzybów i zagotuj.
    • Krok 4

      Zupę Knorr wymieszaj z 600 ml zimnej wody i dodaj do gotujących się dodatków.
    • Krok 5

      Całość gotuj jeszcze 5 minut. Dodaj śmietanę i dopraw chrzanem. Podawaj z jajkiem na twardo i posiekaną natką.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Żurek KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    200
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    102
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe
    64
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    38
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe