Aromatyczne śledzie w zalewie śmietanowej
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz w wodzie oczyść i odfiletuj. Usuń ości i skóry, podziel na mniejsze kawałki i ułóż na głębokim półmisku.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę, wymieszaj razem z obranym i startym na grubych oczkach tarki.
Krok 3
Skrop sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało.
Krok 4
Śmietanę dopraw do smaku i wymieszaj z posiekanym farszem, tak przygotowanym sosem zalej aromatyczny półmisek śledzi i udekoruj natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej