Aromatyczne śledzie w zalewie śmietanowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie w zalewie śmietanowej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w wodzie oczyść i odfiletuj. Usuń ości i skóry, podziel na mniejsze kawałki i ułóż na głębokim półmisku.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę, wymieszaj razem z obranym i startym na grubych oczkach tarki.

Krok 3

Skrop sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało.

Krok 4

Śmietanę dopraw do smaku i wymieszaj z posiekanym farszem, tak przygotowanym sosem zalej aromatyczny półmisek śledzi i udekoruj natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie w zalewie śmietanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie w zalewie śmietanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie w zalewie śmietanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie w zalewie śmietanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie w zalewie śmietanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie w zalewie śmietanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie w zalewie śmietanowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne śledzie w zalewie śmietanowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej