Babka babuni

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

390

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 sztuki

2 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier z jajkami zmiksować na puszystą masę.

Krok 2

Stopniowo dodawać cukier waniliowy.

Krok 3

Następnie dodać stopioną i wystudzoną Kasię oraz wlać mleko.

Krok 4

Wszystko razem zmiksować.

Krok 5

Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 6

Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.

Krok 7

Ciasto wlać do formy wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą.

Krok 8

Włożyć do nagrzanego piekarnika. 

Krok 9

Piec w temp. 170-190* przez około godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej