Babka babuni

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 sztuki

2 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

0.5 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier z jajkami zmiksować na puszystą masę.

Krok 2

Stopniowo dodawać cukier waniliowy.

Krok 3

Następnie dodać stopioną i wystudzoną Kasię oraz wlać mleko.

Krok 4

Wszystko razem zmiksować.

Krok 5

Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 6

Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.

Krok 7

Ciasto wlać do formy wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą.

Krok 8

Włożyć do nagrzanego piekarnika. 

Krok 9

Piec w temp. 170-190* przez około godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka brzoskwiniowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej