Babka brzoskwiniowa

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

324

62 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

15 dekagramów

15 dekagramów

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 opakowanie

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Dodać żółtka.

Krok 3

Do masy dodać ser, mąkę, proszek, sok i brzoskwinie pokrojone w kostkę oraz pianę z białek.

Krok 4

Przelać ciasto do formy wysmarowanej Kasią i wysypanej tartą bułką.

Krok 5

Piec 40-50 min. w 160-180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej