Babka brzoskwiniowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

62 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

15 dekagramów

15 dekagramów

15 dekagramów

4 sztuki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 opakowanie

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Dodać żółtka.

Krok 3

Do masy dodać ser, mąkę, proszek, sok i brzoskwinie pokrojone w kostkę oraz pianę z białek.

Krok 4

Przelać ciasto do formy wysmarowanej Kasią i wysypanej tartą bułką.

Krok 5

Piec 40-50 min. w 160-180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka brzoskwiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka kawowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej