Babka cytrynowa z kisielu

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

7

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

5 sztuk

1 opakowanie

5 opakowań

1 szklanka

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać kisiel, mąkę i proszek.

Krok 2

Utrzeć Kasię i dodawać po trochu cukru.

Krok 3

Następnie dodawać żółtka i po łyżce mieszanki (kisielu, mąki i proszku).

Krok 4

Gdy wszystkie składniki dobrze się zmiksują, dodać sok z cytryny.

Krok 5

Na koniec ubijamy na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy z ciastem.

Krok 6

Pieczemy w 160-180 stopniach (zależy od piekarnika) przez ok 40-50 min.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej