Babka cytrynowa z kisielu

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 opakowań

5 sztuk

3 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać kisiel, mąkę i proszek.

Krok 2

Utrzeć Kasię i dodawać po trochu cukru.

Krok 3

Następnie dodawać żółtka i po łyżce mieszanki (kisielu, mąki i proszku).

Krok 4

Gdy wszystkie składniki dobrze się zmiksują, dodać sok z cytryny.

Krok 5

Na koniec ubijamy na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy z ciastem.

Krok 6

Pieczemy w 160-180 stopniach (zależy od piekarnika) przez ok 40-50 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka cytrynowa z kisielu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka cytrynowa z kisielu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka cytrynowa z kisielu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka cytrynowa z kisielu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka cytrynowa z kisielu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka cytrynowa z kisielu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka cytrynowa z kisielu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej