Babka czekoladowa z malinami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

150 gramów

150 gramów

3 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię stopić i ostudzić.

Krok 2

Jaja utrzeć z cukrem, dodać Kasię, jogurt.

Krok 3

Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy i wymieszać ciasto.

Krok 4

Wsypać maliny, delikatnie wymieszać.

Krok 5

Formę na babkę 20cm posmarować Kasią, posypać bułką tartą, wylać ciasto.

Krok 6

Piec ok. 35 minut w temp. 190 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka czekoladowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka czekoladowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka czekoladowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka czekoladowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka czekoladowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka czekoladowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka czekoladowa z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka cytrynowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej