babka do koszyczka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

200 gramów

50 gramów

200 gramów

4 sztuki

4 łyżki

0.5 opakowania

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć.

Krok 2

Dodawać jajka, cukier, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko.

Krok 3

Wszystko dokładnie utrzeć.

Krok 4

Pod koniec dodać aromat.

Krok 5

Połowę ciasta włożyć do przygotowanej formy.

Krok 6

Do reszty ciasta dodać kakao, wymieszać i wyłożyć na jasne ciasto.

Krok 7

Piec ok. 30-40 minut w temp. 170 st. C.

Krok 8

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • babka do koszyczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • babka do koszyczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • babka do koszyczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • babka do koszyczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • babka do koszyczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • babka do koszyczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • babka do koszyczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej