babka gotowana

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1.5 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

100 mililitrów

1 opakowanie

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku, cały czas ucierając mikserem.

Krok 2

Wsypać mąkę (z proszkiem do pieczenia) zwykłą, a potem ziemniaczaną nadal ucierając, dodać aromat, alkohol, dokładnie wymieszać i wlać do wysmarowanej Kasią i wysypanej tartą bułką formy (specjalna, duża, szczelnie zamykana forma do gotowania ciasta).

Krok 3

Gotować w garnku z przykryciem na ostrym ogniu dolewając w czasie gotowania gorącej wody 1 godzinę.

Krok 4

Z formy wyjąć jeszcze gorącą babkę, plać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • babka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • babka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • babka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • babka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • babka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • babka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • babka gotowana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej