Babka kokosowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

200 gramów

300 gramów

10 dekagramów

4 sztuki

10 dekagramów

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć dokładnie z cukrem.

Krok 2

Dodać cukier waniliowy i dokładnie wymieszać.

Krok 3

Dodawać na przemian po jednym jajku, mąkę z proszkiem oraz wiórki cały czas mieszając.

Krok 4

Wyłożyć masę do foremki posmarowanej Kasią i posypanej mąką.

Krok 5

Piec godzinę w temp. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka marchewkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej