Babka mleczna

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1.25 szklanki

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijamy wraz z solą i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy mleko (ja po dodaniu mleka jeszcze trochę ubijałam) i wlewamy rozpuszczoną Kasię.

Krok 2

Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną, a następnie powoli dodajemy do masy. Ma powstać gładka gęsta masa.

Krok 3

Formę należy wsmarować Kasią i oprószyć mąką. Wylać ciasto.

Krok 4

Piec przez około 35 minut w 180 C.

Krok 5

Po upieczeniu, otwieramy lekko piekarnik, a ciasto pozostawiamy w środku do ostygnięcia. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka mleczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka mleczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka mleczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka mleczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka mleczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka mleczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka mleczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto marmurkowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej