Babka prababka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.75 szklanki

0.5 szklanki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić żółtka od białek.

Krok 2

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.

Krok 3

Dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia i przesiana mąkę.

Krok 4

Dokładnie wymieszać.

Krok 5

Kasię roztopić i schłodzić.

Krok 6

Wlać cienkim strumieniem do masy.

Krok 7

Białka ubić na sztywna pianę, połączyć z ciastem.

Krok 8

Wlać do wysmarowanej Kasią formy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka prababka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka prababka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka prababka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka prababka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka prababka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka prababka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka prababka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka piaskowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej