Babka puchowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

25 dekagramów

2 szklanki

2 szklanki

6 łyżek

6 łyżek

2 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię utrzeć z cukrem na puszysty krem, po czym wbijać kolejno jajka.

Krok 2

Do utartej masy wsypywać porcjami mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia i dalej ucierać, aż do uzyskania gładkiego ciasta. Wlać olej i na końcu ocet.

Krok 3

Dokładnie wymieszać i wylać ciasto do formy (najlepiej do takiej wysokiej z kominkiem).

Krok 4

Piec 40 min. w 180 stopniach.

Krok 5

Ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Krok 6

Babka zawsze się udaje i jest puszysta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka budyniowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej