Babka puchowa

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 szklanki

2 szklanki

6 łyżek

6 łyżek

2 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię utrzeć z cukrem na puszysty krem, po czym wbijać kolejno jajka.

Krok 2

Do utartej masy wsypywać porcjami mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia i dalej ucierać, aż do uzyskania gładkiego ciasta. Wlać olej i na końcu ocet.

Krok 3

Dokładnie wymieszać i wylać ciasto do formy (najlepiej do takiej wysokiej z kominkiem).

Krok 4

Piec 40 min. w 180 stopniach.

Krok 5

Ciasto można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Krok 6

Babka zawsze się udaje i jest puszysta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka puchowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej