Babka włoska

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

250 gramów

60 gramów

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię dokładnie rozkręcić kulką, jajka ubić z cukrem na ciepło.

Krok 2

Do Kasi dodajemy mąkę, wmieszamy ubite jajka, na koniec wsypujemy proszek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej