Babka włoska

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

6 sztuk

250 gramów

60 gramów

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię dokładnie rozkręcić kulką, jajka ubić z cukrem na ciepło.

Krok 2

Do Kasi dodajemy mąkę, wmieszamy ubite jajka, na koniec wsypujemy proszek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej