Babka z pomarańczą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

383

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

5 sztuk

15 dekagramów

4 dekagramy

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

25 mililitrów

1

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W mące zrobić dołek, pokruszyć drożdże, dodać łyżkę cukru, ciepłe mleko, posypać łyżką mąki, pozostawić do wyrośnięcia.

Krok 2

Roztopioną Kasię utrzeć z cukrem, jajkami, śmietaną i solą.

Krok 3

Wyrobić z mąką, rumem i likierem, wypełnić 2 natłuszczone formy, piec 50 minut w 200 st. C.

Krok 4

Polać lukrem, posypać skórką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka z pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka z pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka z pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka z pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka z pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka z pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka z pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej