BABKA Z TWAROGIEM

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

260 gramów

250 gramów

3 sztuki

300 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię rozetrzeć z cukrem, dodać twaróg, ekstrakt z wanilii, miksować do momentu uzyskania puszystej masy.

Krok 2

Wbijać kolejno po jednym jajku, za każdym razem chwilkę miksować.

Krok 3

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wsypać do ciasta w trzech porcjach, mieszać łopatką.

Krok 4

Formę wysmarować Kasią, oprószyć mąką, przełożyć ciasto.

Krok 5

Piekarnik nagrzać do 170°C, wstawić ciasto na 40 minut.

Krok 6

Ostudzone możemy oprószyć cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABKA Z TWAROGIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABKA Z TWAROGIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABKA Z TWAROGIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABKA Z TWAROGIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABKA Z TWAROGIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABKA Z TWAROGIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABKA Z TWAROGIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka kawowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej