BABKA Z TWAROGIEM

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

7

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

260 gramów

3 sztuki

1 łyżeczka

250 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię rozetrzeć z cukrem, dodać twaróg, ekstrakt z wanilii, miksować do momentu uzyskania puszystej masy.

Krok 2

Wbijać kolejno po jednym jajku, za każdym razem chwilkę miksować.

Krok 3

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wsypać do ciasta w trzech porcjach, mieszać łopatką.

Krok 4

Formę wysmarować Kasią, oprószyć mąką, przełożyć ciasto.

Krok 5

Piekarnik nagrzać do 170°C, wstawić ciasto na 40 minut.

Krok 6

Ostudzone możemy oprószyć cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej