Banany w miodzie z płatkami migdałów – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Banany z miodem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 łyżeczki

50 gramów

8 łyżeczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z jajkiem, wodą oraz proszkiem do pieczenia. Wyrób ciasto i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Banany obierz i przekrój wzdłuż na połowy.

Krok 3

Banany obtocz w cieście i wrzucaj do rozgrzanego oleju. Smaż na złoto, a następnie ułóż na talerzu, polej miodem i posyp migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Naleśniki chińskie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej