Banany w miodzie z płatkami migdałów – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Banany z miodem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 łyżeczki

50 gramów

8 łyżeczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z jajkiem, wodą oraz proszkiem do pieczenia. Wyrób ciasto i odstaw na 30 minut.

Krok 2

Banany obierz i przekrój wzdłuż na połowy.

Krok 3

Banany obtocz w cieście i wrzucaj do rozgrzanego oleju. Smaż na złoto, a następnie ułóż na talerzu, polej miodem i posyp migdałami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej