Kanapka bawarska - przepis | Przepisy.pl pixel

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Bawarski burger

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
58 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

4 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

250 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokrój w cienkie paseczki, przełóż do miski, skrop olejem i wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr. Roszponkę umyj i lekko osusz.

Krok 2

Majonez połącz z miodem, musztardą i cebulą Knorr aby powstał sos.

Krok 3

Kiełbaski podsmaż na oleju.

Krok 4

Bułki przekrój wzdłuż na pół, posmaruj sosem. Najpierw połóż po trzy kiełbaski, następnie czerwoną kapustę i roszponkę. Przykryj bułką i podawaj z dodatkowym sosem oddzielnie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast bawarskich kiełbasek możesz użyć kiełbasek drobiowych lub wegetariańskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bawarski burgerBawarski burger

Burgery zawładnęły kulinarnym światem. Z potrawy kojarzonej głównie z fast foodem stały się przysmakiem podawanym w najlepszych restauracjach. Nic nie stoi na przeszkodzie, by ten modny specjał przygotować we własnej kuchni. Tym razem z bardziej europejskim niż amerykańskim sznytem – oto przepis na bawarski burger.

Dla kogo?

Przepis uwielbiany przez kucharzy, którzy w kuchni stawiają na nieoczywiste połączenia. Burger bez porcji mielonego mięsa? W bawarskim stylu królują soczyste kiełbaski! Smaczne zamieszanie na talerzach jest zawsze mile widziane.

Na jaką okazję?

Bawarskim burgerem warto się pochwalić, więc zaproście przyjaciół na degustację. Popołudniowe i wieczorne spotkania w gronie najbliższych okażą się jeszcze przyjemniejsze. Niech każdy gość samodzielnie wybierze dodatki.

Czy wiesz, że?

Czerwonawy odcień modrej kapusty dodaje potrawom kolorytu. Przygotowując ją na ciepło, liście warto skropić octem lub sokiem z kwaśnych owoców. Dzięki temu zachowają apetyczną barwę.

Dla urozmaicenia:

Burgery bawarskie doskonale smakują z frytkami. Przygotujecie je tradycyjnie z ziemniaków, ale także z selera, buraka lub korzenia pietruszki.