PRZEPISY.PL

Najlepszy bigos to taki, który ma sekretny składnik. W przypadku naszego przepisu na bigos z kapusty kiszonej, to jabłka i pomidory. Nadają potrawie wyjątkowy smak, odrobinę słodyczy i owocową kwaskowość. Spróbujcie.

Bigos z kapusty kiszonej - autor: przepisy.pl

Bigos z kapusty kiszonej

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
573
osoby dodały do Mniamlisty
573
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • masło1 łyżka
  • pomidory2 szt
  • jabłka2 szt
  • majeranek1 łyżeczka
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • woda200 ml
Bigos z kapusty kiszonej – krok 1

Krok 1

Kapustę gotuj do miękkości w wodzie z liściem laurowym i kostkami Knorr.
Bigos z kapusty kiszonej – krok 2

Krok 2

Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, przesmaż na smalcu i dodaj do kapusty.
Bigos z kapusty kiszonej – krok 3

Krok 3

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na smalcu i dodaj do kapusty.
Bigos z kapusty kiszonej – krok 4

Krok 4

Pomidory obierz ze skóry, pokrój. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce, dodaj oba składniki do kapusty.
Bigos z kapusty kiszonej – krok 5

Krok 5

Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem z kapusty i połącz z kapustą. Dodaj majeranek. Dopraw do smaku pieprzem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na wędzonym boczku KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

2215
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie
560
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
688
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
28
osób dodało do Mniamlisty
90''
3
Łatwe