Biszkopt z truskawkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

1 szklanka

4 sztuki

8 łyżek

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 szklanka

8 łyżek

krem:

1 opakowanie

wierzch:

25 dekagramów

2 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać olej, wodę i wymieszać.

Krok 2

Następnie wsypać dwie mąki z proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać ubitą pianę z białek.

Krok 3

Ciasto piec 30 minut w tem. 170*C blacha ( 20x35 ).

Krok 4

Na ostudzony biszkopt wykładamy krem, układamy połówki truskawek i zalewany tężejącą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej