Biszkopt z truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

2 łyżeczki

4 sztuki

8 łyżek

8 łyżek

krem:

1 opakowanie

wierzch:

2 opakowania

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać olej, wodę i wymieszać.

Krok 2

Następnie wsypać dwie mąki z proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać ubitą pianę z białek.

Krok 3

Ciasto piec 30 minut w tem. 170*C blacha ( 20x35 ).

Krok 4

Na ostudzony biszkopt wykładamy krem, układamy połówki truskawek i zalewany tężejącą galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Biszkopt z musem jabłkowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej