Bułeczki z duszonymi grzybami

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 łyżki

1 kilogram

4 sztuki

0

2 sztuki

2 łyżki

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj grzyby i Bulion grzybowy Knorr. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.

Krok 3

Zdejmij pokrywkę, by sok z grzybów lekko odparował. Zagęść śmietaną wymieszaną z mąką.

Krok 4

Przekrojone bułeczki wydrąż i napełnij grzybami. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Krok 1

Oczyszczone i obrane grzyby pokrój. Cebulę posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej