Bułeczki z duszonymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki z duszonymi grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 kilogram

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

null

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj grzyby i Bulion grzybowy Knorr. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.

Krok 3

Zdejmij pokrywkę, by sok z grzybów lekko odparował. Zagęść śmietaną wymieszaną z mąką.

Krok 4

Przekrojone bułeczki wydrąż i napełnij grzybami. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Krok 1

Oczyszczone i obrane grzyby pokrój. Cebulę posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
36 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej