Bułeczki z duszonymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki z duszonymi grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 kilogram

2 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

null

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj grzyby i Bulion grzybowy Knorr. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.

Krok 3

Zdejmij pokrywkę, by sok z grzybów lekko odparował. Zagęść śmietaną wymieszaną z mąką.

Krok 4

Przekrojone bułeczki wydrąż i napełnij grzybami. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Krok 1

Oczyszczone i obrane grzyby pokrój. Cebulę posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej