Bułeczki z duszonymi grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj grzyby i Bulion grzybowy Knorr. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.

Krok 3

Zdejmij pokrywkę, by sok z grzybów lekko odparował. Zagęść śmietaną wymieszaną z mąką.

Krok 4

Przekrojone bułeczki wydrąż i napełnij grzybami. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Krok 1

Oczyszczone i obrane grzyby pokrój. Cebulę posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki z duszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej