Burrito z wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z wieprzowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

50 mililitrów

0.3 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem, na rumiany kolor.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.

Krok 3

Fix kurczak po meksykańsku Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.

Krok 4

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Krok 5

Gotowe Burrito podawaj z kwaśną śmietaną lub guacamole w miseczce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej