Burrito z wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z wieprzowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

50 mililitrów

0.3 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem, na rumiany kolor.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.

Krok 3

Fix kurczak po meksykańsku Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.

Krok 4

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Krok 5

Gotowe Burrito podawaj z kwaśną śmietaną lub guacamole w miseczce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej