Burrito z wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z wieprzowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

50 mililitrów

0.3 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem, na rumiany kolor.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.

Krok 3

Fix kurczak po meksykańsku Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.

Krok 4

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Krok 5

Gotowe Burrito podawaj z kwaśną śmietaną lub guacamole w miseczce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z wieprzowiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej