
Składniki
300 mililitrów
50 mililitrów
0.3 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 opakowanie
4 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem, na rumiany kolor.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.
Krok 3
Fix kurczak po meksykańsku Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.
Krok 4
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.
Krok 5
Gotowe Burrito podawaj z kwaśną śmietaną lub guacamole w miseczce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej