
Składniki
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
0.5 łyżeczki
4 łyżki
0.25 szklanki
1 kilogram
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój w kostkę, polej sokiem z limonki, odstaw na około 5 godzin na najniższą półkę w lodówce.
Krok 2
Do ryby dodaj obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory bez pestek, ostrą papryczkę, sól, pieprz, oliwę, oregano i świeżo zmielony pieprz.
Krok 3
Odstaw do lodówki na kolejną godzinę. Rybę możesz udekorować awokado, cebulą i natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej