
Składniki
1 szczypta
400 gramów
1 szczypta
0.5 łyżeczki
4 łyżki
0.25 szklanki
1 kilogram
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój w kostkę, polej sokiem z limonki, odstaw na około 5 godzin na najniższą półkę w lodówce.
Krok 2
Do ryby dodaj obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory bez pestek, ostrą papryczkę, sól, pieprz, oliwę, oregano i świeżo zmielony pieprz.
Krok 3
Odstaw do lodówki na kolejną godzinę. Rybę możesz udekorować awokado, cebulą i natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej