Chińszczyzna z kalafiorem

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 kilograma

2 łyżki

6 sztuk

0

0

0

1 sztuka

2 sztuki

1 kilogram

0

5 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pieczarki, por, cebulę, paprykę oraz mięso w paski.

Krok 2

Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ugotuj kalafior na twardo.

Krok 3

W misce wymieszaj Fix Knorr z sosem sojowym i 200ml wody.

Krok 4

W woku rozgrzej bardzo dobrze olej. Zacznij smażyć od mięsa i posiekanego czosnku.

Krok 5

Odłóż mięso na talerz. Zacznij teraz smażyć cebulę i marchewkę. Po kilku minutach dodaj paprykę, pora i pieczarki.

Krok 6

Wlej płyn do potrawy, dodaj kurczaka, pocięte kawałki kalafiora, nalewkę wiśniową, sok z cytryny, olej sezamowy i posiekaną kolendrę. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej