Chińszczyzna z kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińszczyzna z kalafiorem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

2 sztuki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pieczarki, por, cebulę, paprykę oraz mięso w paski.

Krok 2

Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ugotuj kalafior na twardo.

Krok 3

W misce wymieszaj Fix Knorr z sosem sojowym i 200ml wody.

Krok 4

W woku rozgrzej bardzo dobrze olej. Zacznij smażyć od mięsa i posiekanego czosnku.

Krok 5

Odłóż mięso na talerz. Zacznij teraz smażyć cebulę i marchewkę. Po kilku minutach dodaj paprykę, pora i pieczarki.

Krok 6

Wlej płyn do potrawy, dodaj kurczaka, pocięte kawałki kalafiora, nalewkę wiśniową, sok z cytryny, olej sezamowy i posiekaną kolendrę. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej