Chińszczyzna z kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińszczyzna z kalafiorem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

2 sztuki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pieczarki, por, cebulę, paprykę oraz mięso w paski.

Krok 2

Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ugotuj kalafior na twardo.

Krok 3

W misce wymieszaj Fix Knorr z sosem sojowym i 200ml wody.

Krok 4

W woku rozgrzej bardzo dobrze olej. Zacznij smażyć od mięsa i posiekanego czosnku.

Krok 5

Odłóż mięso na talerz. Zacznij teraz smażyć cebulę i marchewkę. Po kilku minutach dodaj paprykę, pora i pieczarki.

Krok 6

Wlej płyn do potrawy, dodaj kurczaka, pocięte kawałki kalafiora, nalewkę wiśniową, sok z cytryny, olej sezamowy i posiekaną kolendrę. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej