
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
5 sztuk
2 sztuki
1 kilogram
0.5 kilograma
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pieczarki, por, cebulę, paprykę oraz mięso w paski.
Krok 2
Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ugotuj kalafior na twardo.
Krok 3
W misce wymieszaj Fix Knorr z sosem sojowym i 200ml wody.
Krok 4
W woku rozgrzej bardzo dobrze olej. Zacznij smażyć od mięsa i posiekanego czosnku.
Krok 5
Odłóż mięso na talerz. Zacznij teraz smażyć cebulę i marchewkę. Po kilku minutach dodaj paprykę, pora i pieczarki.
Krok 6
Wlej płyn do potrawy, dodaj kurczaka, pocięte kawałki kalafiora, nalewkę wiśniową, sok z cytryny, olej sezamowy i posiekaną kolendrę. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej