Chińszczyzna z kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińszczyzna z kalafiorem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

2 sztuki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pieczarki, por, cebulę, paprykę oraz mięso w paski.

Krok 2

Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ugotuj kalafior na twardo.

Krok 3

W misce wymieszaj Fix Knorr z sosem sojowym i 200ml wody.

Krok 4

W woku rozgrzej bardzo dobrze olej. Zacznij smażyć od mięsa i posiekanego czosnku.

Krok 5

Odłóż mięso na talerz. Zacznij teraz smażyć cebulę i marchewkę. Po kilku minutach dodaj paprykę, pora i pieczarki.

Krok 6

Wlej płyn do potrawy, dodaj kurczaka, pocięte kawałki kalafiora, nalewkę wiśniową, sok z cytryny, olej sezamowy i posiekaną kolendrę. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej