
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
5 sztuk
2 sztuki
1 kilogram
0.5 kilograma
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pieczarki, por, cebulę, paprykę oraz mięso w paski.
Krok 2
Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ugotuj kalafior na twardo.
Krok 3
W misce wymieszaj Fix Knorr z sosem sojowym i 200ml wody.
Krok 4
W woku rozgrzej bardzo dobrze olej. Zacznij smażyć od mięsa i posiekanego czosnku.
Krok 5
Odłóż mięso na talerz. Zacznij teraz smażyć cebulę i marchewkę. Po kilku minutach dodaj paprykę, pora i pieczarki.
Krok 6
Wlej płyn do potrawy, dodaj kurczaka, pocięte kawałki kalafiora, nalewkę wiśniową, sok z cytryny, olej sezamowy i posiekaną kolendrę. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej