Chińszczyzna z kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińszczyzna z kalafiorem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

2 sztuki

1 kilogram

0.5 kilograma

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pieczarki, por, cebulę, paprykę oraz mięso w paski.

Krok 2

Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ugotuj kalafior na twardo.

Krok 3

W misce wymieszaj Fix Knorr z sosem sojowym i 200ml wody.

Krok 4

W woku rozgrzej bardzo dobrze olej. Zacznij smażyć od mięsa i posiekanego czosnku.

Krok 5

Odłóż mięso na talerz. Zacznij teraz smażyć cebulę i marchewkę. Po kilku minutach dodaj paprykę, pora i pieczarki.

Krok 6

Wlej płyn do potrawy, dodaj kurczaka, pocięte kawałki kalafiora, nalewkę wiśniową, sok z cytryny, olej sezamowy i posiekaną kolendrę. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińszczyzna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej