Ciasteczka z dżemem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

23

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

1

3 sztuki

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsypać do miski kleik ryżowy, wiórki kokosowe, szklankę cukru, 2 łyżki proszku do pieczenia, 3 jajka, rozpuścić Kasię i wlać ją do miski.

Krok 2

Wszystko dokładnie wymieszać i uformować babeczki z dziurką i położyć na wysmarowaną margaryną blaszce do dziurek, wlać dżem.

Krok 3

Włożyć do nagrzanego do 200-stu stopni piekarnika, piec 20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej