Ciasto cynamonowo-jabłkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

77

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

1 szklanka

1.5 szklanki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 sztuki

wierzch:

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem, dodając kolejno olej, mąkę, cynamon, sodę i kakao.

Krok 2

Jabłka obrać i pokroić w kostkę.

Krok 3

Z białek ubić pianę i dodać do ciasta. Wsypać pokrojone jabłka i delikatnie wymieszać.

Krok 4

Całość przełożyć do prostokątnej formy wysmarowanej Kasią.

Krok 5

Piec około 40 minut w temperaturze 170 st. C.

Krok 6

Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej