Kakaowe ciasto jabłkowo-cynamonowe – Zobacz na przepisy.pl

Ciasto cynamonowo-jabłkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

1 szklanka

1.5 szklanki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 sztuki

wierzch:

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem, dodając kolejno olej, mąkę, cynamon, sodę i kakao.

Krok 2

Jabłka obrać i pokroić w kostkę.

Krok 3

Z białek ubić pianę i dodać do ciasta. Wsypać pokrojone jabłka i delikatnie wymieszać.

Krok 4

Całość przełożyć do prostokątnej formy wysmarowanej Kasią.

Krok 5

Piec około 40 minut w temperaturze 170 st. C.

Krok 6

Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto cynamonowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej