Ciasto czekoladowe

Autor: Milena Kalisz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę białą posiekać na malutkie kwadraciki wielkości poniżej 5mm i włożyć do lodówki. Czekoladę mleczną i gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z dodatkiem margaryny. Kiedy masa czekoladowa będzie gotowa zdejmujemy miskę i do masy do dajemy po jednym jajku i miksujemy, następnie dodajemy olejek waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie miksujemy do połączenia składników. Na koniec wsypujemy 3/4 białej czekolady i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x25 cm, pozostałą czekoladę rozsypujemy na wierzch. Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy w temperaturze 175 stopni, grzałka górna i dolna 20-25 min, do tzw suchego patyczka. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Biały puch
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej