Ciasto czekoladowo-kawowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 sztuka

1.5 szklanki

0.6 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

polewa czekoladowo-kawowa:

3 szklanki

0.75 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię trzeba siekać na drobno i wtedy dodajemy wszystkie składniki, które trzeba zagniatać.

Krok 2

Kiedy jest zagniecione wkładamy na godzinę do lodówki. Po wyciągnięciu wałkujemy na placek, który wkładamy później do formy o prostokątnej kształcie o wymiarach 18x23cm, który trzeba wkładać papier do pieczenia.

Krok 3

Tak przygotowane ciasto trzeba wstawiać do piekarnika. W garnku trzeba gotować śmietanę. Kiedy jest zagotowana trzeba dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę.

Krok 4

Ciągle mieszając dodajemy kawę i cukier puder. Kiedy ciasto już wystygnie, wlewamy polewę i można udekorować kandyzowaną skórką pomarańczy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej