Ciasto karmelowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

199

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

ciasto:

250 gramów

2.25 szklanki

1 szklanka

15 łyżek

5 sztuk

3 łyżki

2 łyżeczki

polewa:

10 łyżek

2 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię, olej, cukier, cukier waniliowy oraz wodę gotować 10 minut na małym ogniu mieszając często.

Krok 2

Przestudzoną masę wymieszać z żółtkami, połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Białka ubić na sztywno i dodać do masy, delikatnie wymieszać.

Krok 4

Polewa: Tabliczkę czekolady mlecznej (pozostawić kilka kostek do dekoracji) rozpuścić z mlekiem, następnie polać ciasto.

Krok 5

Gdy polewa będzie zastygać, udekorować ciasto wiórkami białej i mlecznej czekolady.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto karmelowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi z dorszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej