Ciasto kokosowe z migdałami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

307

129 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

0.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

null gramów

0.5 szklanki

masa:

200 gramów

0.5 litra

0.5 szklanki

250 gramów

1 opakowanie

wierzch:

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie ciasta: Białka ubić na sztywno.

Krok 2

Ubijając, dodawać cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao.

Krok 3

Dobrze wymieszać.

Krok 4

Wylać do natłuszczonej, niezbyt dużej formy i piec przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Krok 5

Upieczony i wystudzony biszkopt nasączyć herbatą wymieszaną z rumem.

Krok 6

Przygotowanie masy: mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 7

Pogotować chwilkę, a następnie dodać wiórki.

Krok 8

Wymieszać dokładnie i gotować, aż zgęstnieje masa.

Krok 9

Do przestudzonej masy dodać Kasię.

Krok 10

Bardzo dokładnie wymieszać i zostawić do ostygnięcia.

Krok 11

Wyłożyć na biszkopt.

Krok 12

Polewy rozpuścić i polać nimi masę kokosową.

Krok 13

Posypać płatkami migdałowymi.

Krok 14

Włożyć do lodówki na dwie, trzy godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto kokosowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto kokosowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto kokosowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto kokosowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto kokosowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto kokosowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto kokosowe z migdałami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
"Marcinek"
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej