Ciasto rumowo-waniliowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa waniliowa:

1 opakowanie

10 dekagramów

3 sztuki

4 łyżki

0.5 kilograma

masa rumowa:

1 łyżeczka

1 sztuka

5 sztuk

3 łyżki

20 dekagramów

3 łyżki

30 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masa waniliowa: jajka zmiksować z cukrem , dodać ser, budyń i roztopioną margarynę .

Krok 2

Masa rumowa: Kasię utrzeć z cukrem. Oddzielić żółtka od białek. Dodawać kolejno żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać mleko, olejek rumowy i ubitą pianę z białek

Krok 3

Blaszkę wyłożyć papierem. Nakładać łyżką porcje ciasta rumowego. Nie rozsmarowywać. W wolne miejsca wyłozyć masę waniliową.

Krok 4

Piec ok 40 min. w 160 stopniach. Po ostudzeniu ciasto polać polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto rumowo-waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto rumowo-waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto rumowo-waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto rumowo-waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto rumowo-waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto rumowo-waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto rumowo-waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej