Ciasto serowo-makowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 kilograma

5 sztuk

2 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

polewa:

2 łyżki

0.5 opakowania

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodać 1/2 szklanki cukru, 2 jajka, 1/2 kostki Kasi, proszek i zagnieść ciasto.

Krok 2

Utrzeć Kasię z cukrem, dodać ser, żółtka, resztę cukru i mąkę ziemniaczaną.

Krok 3

Wymieszać.

Krok 4

Ubić pianę, połączyć z masą serową.

Krok 5

Ciasto rozwałkować na wymiar blachy, nałożyć masę makową, następnie serową.

Krok 6

Polewa: lekko podgrzać, dobrze wymieszać wszystkie składniki, polać lekko wystudzoną polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto serowo-makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto serowo-makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto serowo-makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto serowo-makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto serowo-makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto serowo-makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto serowo-makowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej