Ciasto wiosenne z rabarbarem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

171

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij
Ciasto wiosenne z rabarbarem

Składniki

4 szklanki

1.5 sztuki

0.75 szklanki

6 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto bardzo proste w wykonaniu. Na stolnicę wysypujemy mąkę, Kasię (miękką, ale w całości), cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.

Krok 2

Siekamy nożem, wyrabiamy, na koniec dodajemy żółtka, ponownie wyrabiamy. Ciasto dzielimy na 2 części. Pierwszą wykładamy na blachę.

Krok 3

Na to układamy rabarbar, a następnie smarujemy ugotowanym budyniem. Przykrywamy drugą częścią ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto wiosenne z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto wiosenne z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto wiosenne z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto wiosenne z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto wiosenne z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto wiosenne z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto wiosenne z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej