Ciasto z galaretką i jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

449

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

0.25 szklanki

0.5 szklanki

0.3 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

masa jabłkowa:

1 opakowanie

1 opakowanie

1 słoik

masa:

2 szklanki

0.75 szklanki

5 sztuk

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

polewa:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, po jednym żółtku. Pianę wymieszać delikatnie z przesianymi mąkami, proszkiem do pieczenia i olejem. Biszkopt upiec.

Krok 2

Drugi upiec z dodatkiem kakao, a trzeci z dodatkiem kisielu (ja dodałam barwniki spożywcze).

Krok 3

Galaretki rozpuścić osobno w 1 szklance wody. 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 4

Rozmieszać w pozostałym mleku mąkę i żółtka, wlać do gotującego się mleka. Wystudzić budyń.

Krok 5

Kasię utrzeć, dodawać po łyżce budyniu. Do tężejących galaretek dodać jabłka (ja dodałam gruszki własnej roboty).

Krok 6

Biszkopty nasączyć i przekładać warstwami tak jak na zdjęciu. Polać polewą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z galaretką i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Całuski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej