Ciasto z rabarbarem i kruszonką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

11

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

289 osób wydrukowało

Pobierz pdf

190 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżeczki

2 szklanki

35 dekagramów

kruszonka:

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. W rondelku rozpuścić Kasię.

Krok 2

Mąkę i proszek dodać do jajek. Utrzeć. Na koniec dodać roztopioną, gorącą Kasię.

Krok 3

Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem.

Krok 4

Na wierzch wyłożyć owoce.

Krok 5

Makę, cukier i olej wsypać do miseczki (najlepiej zamykanej). Energicznie potrząsnąć kilka razy, żeby składniki się połączyły - mój sposób na kruszonkę :) Kruszonką posypać owoce.

Krok 6

Piec 40 min. - 150 stopni (termoobieg). Smacznego !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z rabarbarem i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z rabarbarem i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z rabarbarem i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z rabarbarem i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z rabarbarem i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z rabarbarem i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z rabarbarem i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej