Ciasto z rabarbarem i kruszonką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

11

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

289 osób wydrukowało

Pobierz pdf

190 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

35 dekagramów

kruszonka:

0.5 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. W rondelku rozpuścić Kasię.

Krok 2

Mąkę i proszek dodać do jajek. Utrzeć. Na koniec dodać roztopioną, gorącą Kasię.

Krok 3

Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem.

Krok 4

Na wierzch wyłożyć owoce.

Krok 5

Makę, cukier i olej wsypać do miseczki (najlepiej zamykanej). Energicznie potrząsnąć kilka razy, żeby składniki się połączyły - mój sposób na kruszonkę :) Kruszonką posypać owoce.

Krok 6

Piec 40 min. - 150 stopni (termoobieg). Smacznego !!!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej