Ciasto z winogronem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

513

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

0.5 łyżeczki

masa brzoskwiniowa:

1 słoik

10 dekagramów

masa ananasowa:

1 słoik

wierzch:

1 kilogram

2 opakowania

masa maślankowa:

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać. Dodać żółtka i ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek.

Krok 2

Wlać ciasto na dużą blachę i upiec.

Krok 3

Żelatynę namoczyć w szklance wody. Kak napęcznieje rozpuścić, jeszcze ciepłą podzielić na trzy części.

Krok 4

Brzoskwinie zmiksować wraz z syropem, dodać jedną część żelatyny, wymieszać i tężejące wylać na biszkopt.

Krok 5

Maślankę wymieszać z drugą częścią żelatyny i wylać na zastygnięte brzoskwinie. Na to ułożyć rozkrojone na połówki winogrona bez pestek.

Krok 6

Następnie zmiksować ananasy wraz z syropem i dodać trzecią część żelatyny. Tężejącymi zmiksowanymi ananasami zalać winogrona.

Krok 7

Gdy to zastygnie, zalać galaretką tężejącą, która będzie rozpuszczona w 3 szklankach wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej