Ciasto z winogronem i galaretką – Zobacz na przepisy.pl

Ciasto z winogronem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

0.5 łyżeczki

masa brzoskwiniowa:

1 puszka

10 dekagramów

masa ananasowa:

1 puszka

wierzch:

1 kilogram

2 opakowania

masa maślankowa:

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać. Dodać żółtka i ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek.

Krok 2

Wlać ciasto na dużą blachę i upiec.

Krok 3

Żelatynę namoczyć w szklance wody. Kak napęcznieje rozpuścić, jeszcze ciepłą podzielić na trzy części.

Krok 4

Brzoskwinie zmiksować wraz z syropem, dodać jedną część żelatyny, wymieszać i tężejące wylać na biszkopt.

Krok 5

Maślankę wymieszać z drugą częścią żelatyny i wylać na zastygnięte brzoskwinie. Na to ułożyć rozkrojone na połówki winogrona bez pestek.

Krok 6

Następnie zmiksować ananasy wraz z syropem i dodać trzecią część żelatyny. Tężejącymi zmiksowanymi ananasami zalać winogrona.

Krok 7

Gdy to zastygnie, zalać galaretką tężejącą, która będzie rozpuszczona w 3 szklankach wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Babka czarno-biała
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej