Ciasto z wiśniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

438 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

2 szklanki

1 łyżeczka

70 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię topimy i studzimy.

Krok 2

Ubić pianę z z 4 białek, w trakcie ubijania dodać cukier, na końcu 4 żółtka.

Krok 3

Masę delikatnie mieszamy z 2 szklankami mąki i łyżeczką proszku do pieczenia. Dodajemy Kasię i ponownie lekko mieszamy.

Krok 4

Ciasto wylewamy na wysmarowaną i wysypaną tartą bułką blachę (średniej wielkości). Na cieście układamy wydrylowane wiśnie.

Krok 5

Pieczemy w umiarkowanie gorącym piekarniku na jasnozłoty kolor.

Krok 6

Po przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
malaga
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej