Cukinie faszerowane kaszotto po meksykańsku
łatwe
44 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
250 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie myjemy, przekrawamy na połowę wzdłuż długiego boku i wydrążamy pestki oraz miąższ za pomocą małej łyżeczki. Połówki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko solimy i odstawiamy.
Krok 2
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie na jasnobrązowy kolor. Dodajemy odsączoną kukurydzę oraz zawartość torebki z kaszotto i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pomidory, 250 ml wrzącej wody, raz jeszcze mieszamy i gotujemy ok 15 minut, aż kasza zmięknie (często mieszamy, inaczej kasza się przypali!)
Krok 3
Ugotowaną kaszę nakładamy łyżką do wydrążonych połówek cukinii. Wstawiamy do nagrzanego 180 stopni piekarnika i pieczemy około 20-30 minut (aż cukinia będzie miękka; sprawdzamy nakłuwając brzeg cukinii ostrym nożem). Gotowe!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























