Cynamonowe zwijańce

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

25 gramów

2.5 szklanki

0.25 szklanki

1 szczypta

nadzienie:

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże i łyżke cukru rozpuścic w 125 ml letniego mleka i odstawic w ciepłe miejsce.

Krok 2

Gdy wyrośnie połączyc z pozostałymi składnikami i wyrobic gładkie, lśniące ciasto, odstawic pod przykryciem do wyrośnięcia.

Krok 3

Przygotowac nadzienie :Kasię rozetrzec z cukrem i cynamonem.

Krok 4

Wyrośnięte ciasto wyrobic i rozwałkowac na grubośc ok. 1 cm i posmarowac nadzieniem.

Krok 5

Zrolowac, pokroic w plastry.

Krok 6

Ułożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lub natłuszczonej, posmarowac żółtkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe zwijańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe zwijańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe zwijańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe zwijańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe zwijańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe zwijańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe zwijańce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Zobacz również